Vítězný vstup do sezony v Borech

Autor: David Kratochvíl - Neděle, 11. 2024, 20.58 hod.

Svěřenci trenéra Jana Götha zvládli vstup do nové sezony vítězně. V neděli odpoledne vyhráli na hřišti Borů 3:1 (1:1) a do tabulky druhé nejvyšší krajské soutěže zapisují první tři body. Hosté šli do vedení po půlhodině hry zásluhou Pavlíčka. Domácí po změně stran rychle srovnali, ale celek z Jihlavy dvěma slepenými góly Homoly a Jakuba Götha po inkasované brance rozhodl o tom, že Bory si ze zápasu žádný bodový zisk neodnesou. V dalším kole se Bedrníci představí poprvé doma, a to už opět na hlavním hřišti v Sokolovské ulici, kde v sobotu 17. srpna od 16.30 hodin přivítají v derby Luka nad Jihlavou.

Bedrníci měli od začátku zápasu jasnou územní převahu, ale dlouho se nedokázali prosadit přes domácí zatažený obranný blok. První super šanci, a to hned dvojnásobnou na změnu skóre měl ale celek ze Žďárska, ale Bartoň skvěle Karáska vychytal a lapil i jeho dorážku. V 27. minutě kontroval Homola, jenž ale střelou na zadní tyč těsně minul branku. 

Změna skóre se udála po půlhodině hry. Göth poslal skvělý balón na Vorálka, který na malém vápně vybídl ke skórování centrem Pavlíčka, jenž ve skluzu špičkou kopačky dopravil míč do sítě - 1:0. Záhy se stejný hráč mohl prosadit ještě po centru Doška hlavou, ale mířil nad branku. Z dalšího útoku šel Pavlíček sám na domácího brankáře, ale vůbec netrefil branku. 

Po přestávce bylo rychle srovnáno. Po centru do vápna se ve 48. minutě prosadil Chalupa. Jenže hned z protiútoku strhl vedení na stranu Bedřichova centrem do vápna Homola. Míč totiž překročil brankovou čáru a hlavní arbitr po signalizaci asistenta na pomezí branku uznal. 

Na rozdíl dvou branek ve skóre upravil přesnou ranou k tyči Göth - 3:1. Pak hosté předváděli, co všechno jsou schopni neproměnit. Göth posadil na zadek čtyři obránce, udělal kličku gólmanovi, ale místo sítě v prázdné bráně rozvlnil plot za ní. Homola trefil tyč... A takto bychom mohli pokračovat. Na výsledku zápasu se už ale nic nezměnilo. 

TJ DRUŽSTEVNÍK BORY - TJ SOKOL BEDŘICHOV 1:3 (1:1)

Branky: 49. Chalupa - 33. Pavlíček, 51. Homola, 55. Göth. Rozhodčí: Novák Kamil – Myška Roman, Babák Martin. Hřiště: Bory. Diváků: 200.

Sestava Bedřichova: 

Bartoň - Vorálek (73. Šaroun), Mareš, Votava, Tesař - Homola, Chramosta, Diviš, Göth Jakub, Došek (73. Vašíček) - Pavlíček (87. Neuwirth).