V generálce proti Okříškám se dvěma brankami prosadil Jakub Göth

Autor: David Kratochvíl - Neděle, 4. 2024, 11.46 hod.
V generálce proti Okříškám A-tým v sobotu navečer na hřišti účastníka nejvyšší krajské soutěže padl 2:5 (1:1). Obě branky Bedrníků vstřelil univerzál Jakub Göth. Šlo o poslední, v pořadí třetí zápas v rámci třítýdenní letního přípravného období na novou sezonu v I. A třídě. Už v neděli 11. července od 16.30 hodin nastoupí svěřenci Jana Götha k prvnímu mistrovskému utkání, když nastoupí na Žďársku, a to proti Borům. 

Poslední přípravný zápas začal pro Bedrníky v Okříškách asi nejhůř, jak jen mohl, protože po půlminutě se domácí dostali do vedení. Po čtvrthodině mohl vyrovnat Jakub Göth, ale jeho střela mířila vedle. Po rohu hlavičkoval Diviš nad. Vyrovnání se hosté dočkali v 21. minutě. Diviš vystihl domácí rozehrávku a Göth už neměl problém rozvlnit síť. 

Po půl hodině předvedli hosté rychlou kombinační akci, které ale chybělo jen přesnější zakončení. Pak přišly chvíle střídajícího Lafuntala. Nejdřív ho vysunul Diviš, pak orazítkoval břevno po centru Tesaře a krátce po přestávce tvrdou střelou nechal vyniknout domácího brankáře. 

Od 55. minuty převzali otěže nad zápasem domácí. Vedoucí branku vstřelili po bleskové rozehrávce po odpískaném faulu. Záhy mohl vyrovnat Došek, který šel sám na bránu, ale v poslední chvíli před zakončením mu míč zblokoval skluzující obránce. 

Na rozdíl dvou branek domácí upravili po hodině hry, když Šánu přeletěla tečovaná střela, se kterou už nemohl nic dělat. Deset minut před koncem došlo k laciné ztrátě ve středu hřiště a rychlý brejk domácí zakončili s přehledem 4:1. 

Z protiútoku Göth propálil gólmana - 4:2. Jenže hned za minutu to opět bylo o tři góly. Zápas nakonec skončil tedy výsledkem 5:2 pro domácí. 

SK OKŘÍŠKY - TJ SOKOL BEDŘICHOV 5:2 (1:1)

Branky Bedřichova: 21., 82. Göth. Rozhodčí: Syrový. 80 diváků.