Starší dorostenci sahali v divizi po bodu, mladší měli na dosah v Blansku vítězství

Autor: David Kratochvíl - Úterý, 1. 2024, 21.25 hod.
Starší dorostenci dál čekají na první vítězství po postupu do divize. V Blansku sice po pauze rychle srovnali, ale soupeř dvěma brankami rozhodl o vítězství v závěru. Mladší dorostenci proti stejnému soupeři dlouho vedli, ale nakonec domácí v závěru dokázali srovnat na konečných 3:3. V neděli 6. října Bedrníci nastoupí v derby proti Pelhřimovu. Starší hrají od 10 hodin, mladší mají výkop utkání v 12.30 hodin. 

Blansko – Bedřichov U19 3-1 (1-0)

Branka : Zvolánek

Sestava: Hubený – Povolný, Nečada (Šmarda), Stratil, Kněžínek (Zmrhal) – Henzl, Zvolánek, Tichý, Štefáček, Doskočil (Aguila Leon) – Cáha.

V prvním poločase měli domácí na umělé trávě sice územní převahu, ale brejky hostů byly nebezpečné, ale ani Henzl, Zvolánek a Cáha je neproměnili. Bohužel ve 38. minutě došlo k podcenění situace na právě straně bedřichovské sestavy a domácí vedli. Po změně stran se hra vyrovnala, a po akci Stratila Zvolánek vyrovnal. Bohužel v 78. minutě se domácí dostali do vedení, které pojistili z rohového kopu v 90. minutě.

"Prohra mrzí jako každá jiná, v tomto případě nebylo minimálně k bodu daleko. Bohužel ztráta je o to větší, že v 70. minutě musel střídat Štěpán Nečada a jeho zapojení do  dalších treninků je ve hvězdách. První i druhý gól jsme soupeři darovali, bohužel domácí brankář podal výborný výkon, a naše trápení při proměňování šancí pokračuje.

Klukům nemůžeme upřít snahu a bojovnost, v klíčových situacích nám ale chybí více odvahy a kvality. Je to sice obehraná fráze, ale jedině přístupem k tréninku se můžeme posouvat. Nyní nás čekají zápasy s Pelhřimovem a Rosicemi, ve kterých určitě nechceme tahat za kratší konec," řekl po utkání kouč David Votava. Poslechněte si ho i ve videu. 

Blansko – Bedřichov U17 3-3 (1-3)

Branky: Arman Grigoryan, Fanta, Duchoň.

Sestava: Jílek – Kubát, Silági, Nedoma, Doucha – Fanta, Zvolánek, Grigoryan, Hlaváčik, Duchoň – Aguila Leon ( Tigran Grigoryan).