Série bez vítězství venku prodloužena v poslední vteřině

Autor: David Kratochvíl - Sobota, 5. 2024, 22.35 hod.
Svěřenci trenéra Jana Götha sahali v souboji s třetím týmem tabulky po vítězství. Juniorka Velké Bíteše ale dokázala v poslední vteřině sobotního dopoledního utkání srovnat stav na konečných 2:2. Bedrníci proto čekají na tříbodový import ze hřiště soupeře už tři zápasy. V příštím kole se představí doma. V neděli 13. října přivítají od 15 hodin Měřín.

Po bezbrankové remíze ve Vladislavi a prohře na půdě juniorky Velkého Meziříčí odjížděli Bedrníci na půdu další rezervy ze Žďárska s odhodláním utnout sérii zápasů bez vítězství na soupeřově půdě. Trenér Jan Göth nemohl kromě zraněného Matěje Votavy využít pro zápas 10. kola druhé nejvyšší krajské soutěže kvůli nemoci ani Vojtěcha Doška.

Bedrníci začali ve Velké Bíteši na těžkém a podmáčeném terénu zhurta.  Už v první minutě mohl poslat do vedení hosty kapitán Diviš, ale gólman domácích svůj tým podržel a střelu vyrazil. V krátkém časovém sledu zkoušel štěstí ještě Pavlíček, Štěpánek a Tesař, ale ani oni nedokázali rozvlnit síť.

Po čtvrthodině hry si po centru Homoly hosté vypracovali dvě stoprocentní šance, ale ani z dorážky nedokázali překonat domácího brankáře. Po půlhodině hry vysunul Göth do sóla Pavlíčka, který, ač tísněn, dokázal zakončit, překonal gólmana, ale jeho projektil zastavila tyč.

Domácí se k vůbec prvnímu ohrožení branky Šány dostali až v 37. minutě, ale v jasné šanci mířili vedle. Lekci z produktivity uštědřili domácí hostům chvíli před pauzou, když nedorozumění v defenzívě dokázal ztrestat Marek Prudík.

Po přestávce nastoupili hosté odhodlání výsledek zápasu otočit ve svůj prospěch. Parádní ranou z přímáku k tomu dal základy Šimon Homola a po hodině hry ukázal zkušenost v zakončení Göth, který poslal hosty do vedení. Hosté, stejně jako v první půli, chtěli i v 55. minutě penaltu po střetu Pavlíčka s jedním ze zadáků domácích, ale rozhodčí nechal pokračovat ve hře. 

Deset minut před koncem mohli domácí z hranice vápna vyrovnat, ale netrefili branku v jasné pozici a pět minut na to, se míč sice po laciné ztrátě ve středu hřiště do branky dostal, ale bylo to už po odpískání postavení mimo hru domácího forvarda. 

Velká Bíteš se nakonec vyrovnání dočkala v poslední vteřině zápasu, kdy domácí dokázali uklidit do sítě centr ze strany. Zápas tím pádem skončil remízou 2:2. Bedrníci mají odehráno venku pět zápasů. Dva z nich vyhráli i remizovali. Získali tak při skóre 13:8 osm bodů. Doma jsou ve třech zápasech zatím stoprocentní.  

FC PBS VELKÁ BÍTEŠ - TJ SOKOL BEDŘICHOV 2:2 (1:0)

Branky: 43. Prudík, 90. Pokorný - 53. Homola, 61. Göth.  Rozhodčí: Chromý Karel – Fryč Vlastimil, Rosický Pavel. 80 diváků.

Sestava Bedřichova: Šána - Vorálek, Mareš, Brnický, Štěpánek (71. Vašíček) - Tesař, Chramosta, Göth, Homola (90. Dvořáček) - Diviš - Pavlíček (85. Kolman).

Domácí trenér Lukáš Midrla se z rozhovoru pro klubovou televizi omluvil. Přinášíme proto rozhovor jen se zástupcem Bedřichova - Šimonem Homolou střelcem vyrovnávací branky na 1:1.