První zápas v přípravě na novou sezonu vyšel vítězně

Autor: David Kratochvíl - Pondělí, 22. 2024, 05.26 hod.
Fotbalisté A-týmu TJ Sokol Bedřichov v prvním přípravném zápase na novou sezonu vyhráli na hřišti Mírovky (I.A třída, skupina A) v neděli odpoledne 6:2 (3:1). Po dvou gólech se o to postarali Šimon Homola, Vojtěch Došek a Václav Pavlíček. Další přátelské střetnutí čeká na svěřence Jana Götha v neděli 28. července od 17 hodin v Pohledci, kde změří síly s SFK Vrchovinou B. 

Kádr A-týmu má za sebou první třetinu z krátké letní přípravy na novou sezonu. První týden se nesl v duchu nabírání fyzické kondice a na konci tohoto přípravného bloku bylo přípravné utkání s Mírovkou. Oba týmy mohly střídat hokejovým způsobem. Trenér poslal na hřiště i nové tváře a tým si v obou poločasech vyzkoušel různé herní systémy. Kádr po novou sezonu v druhé nejvyšší krajské soutěži představíme až dojde k administrativnímu dotažení jednotlivých transferů. 

Už v osmé minutě otevřel skóre navrátilec Homola, který střelou do protipohybu gólmana, poslal hosty do vedení. Byl to jeho první start a zároveň i první branka po návratu z marodky, kde už v průběhu jarní části minulé sezony laboroval od zápasu v Herálci se zraněním kotníku. 

O dvě minuty později zvýšil na rozdíl dvou branek Došek, který přehodil gólmana. Po čtvrthodině Neuwirth vyslal průnikovou přihrávkou opět do sóla Doška, ale ten tentokrát jen nastřelil domácího brankáře. Z dalšího útoku se prosadil Pavlíček, který se obtočil kolem obránce a prostřelil brankáře. 

Po dvaceti minutách hry mohli zvýšit postupně Došek s Pavlíčkem, ale ani jeden z nich se prosadit nedokázal. A tak přišel v 24. minutě trest v podobě snížení na 1:3 efektivním obstřelem. Hosté sice ještě chvíli před půlí vsítili branku, ta ale pro ofsajd neplatila. 

Krátce po začátku druhé půle se ujala spolupráce Zemana s Pavlíčkem - 4:1. V 52. druhé minutě přidal druhou branku v zápase Homola. Po hodině hry po nedorozumění v defenzívě domácí korigovali střelou do prázdné brány - 2:5, ale konečnou podobu výsledku dal druhým přesným zásahem v 84. minutě Došek. 

MÍROVKA - TJ SOKOL BEDŘICHOV 2:6 (1:3)

Branky: Došek 2, Pavlíček 2, Homola 2. 30 diváků.

Sestava Bedřichova:

Šána - Tesař, Göth Jakub, Mareš, Vodička, Dvořáček - Homola, Neuwirth, Votava, Došek - Pavlíček. 

Střídali: Bartoň, Lafuntal, Zeman, Štěpánek, Šaroun.