Lídr odmítl skalp během čtyř minut

Autor: David Kratochvíl - Sobota, 3. září 2022, 22.17 hod.

Fotbalisty rezervy Bedřichova dělilo od skalpu lídra tabulky nejnižší krajské soutěže pouhých sedm minut. Domácí vedli po poločase 2:0, ale hosté na půdě nováčka dokázali dvěma brankami v rozmezí čtyř minut v závěru utkání srovnat na konečných 2:2. Pro Moravské Budějovice jde o vůbec první bodovou ztrátu v sezoně I. B třídy skupiny B.

Zatímco na půdě soupeře se Bedrníkům, jakožto nováčkovi I. B třídy daří, protože ve dvou zápasech neztratili ani bod, v domácím prostředí už zaznamenali všechny výsledky. Výhru, porážku a v sobotu navečer k tomu přidali také remízu.

Přitom zápas proti aktuálnímu lídru tabulky se pro Bedrníky nemohl začít vyvíjet lépe, protože už po osmi minutách po brance Dominika Lengala, vedli 1:0, a když čtvrt hodiny na to, Tomáš Kourek stanovil poločasové skóre, vypadalo to, že se domácí na svého soupeře po vzájemném měření sil zcela bodově dotáhnou. 

Jenže poslední čtvrthodinka rozhodla o tom, že si oba soupeři rozdělí po bodu. Nejdřív totiž 11 minut před koncem vrátil hosty do zápasu brankou kapitán Kyzlink a za další čtyři minuty vyrovnal Svoboda, který navázal na výkon v minulém kole. 

Proti Křižanovu, dalšímu nováčkovi soutěže, totiž zaznamenal hattrick a dál tak vede průběžnou tabulku střelců. 

TJ SOKOL BEDŘICHOV B - SK Moravské Budějovice 2:2 (2:0)

Branky: 8. Lengal Dominik, 24. Kourek Tomáš - 79. Kyzlink Tomáš, 83. Svoboda Kamil

Rozhodčí: Gregar Daniel - Holub Radim, Surán Vlastimil. Delegát: Nádvorník Ivo.

ŽK: Albrecht, Jahoda Lapeš - nikdo. 

50 diváků.

Sestava Bedřichova: Šána - Neuwirth, Šaroun, Kolman, Jahoda, Albrecht, Dvořáček, Kourek (31. Cabúk), Lapeš, Lengal (70. Novák), Hruška.