Kouč dorostu Votava po nepostupu: Je to obrovské zklamání!

Autor: David Kratochvíl - Pátek, 14. 2024, 05.49 hod.
STARŠÍ DOROST | Fotbalisté staršího dorostu věděli, že pokud si chtějí v posledním kole na hřišti Telče zajistit mistrovský titul a zároveň s ním vstupenku s návratem po dvou letech do divize, musí v neděli po obědě porazit na jejím hřišti Telč. To se ale nestalo. Svěřenci trenéra Davida Votavy se soupeřem rozešli bez branek. Tím pádem Bedrníkům patří v nejvyšší krajské soutěži druhé místo. Obrovské zklamání. Nesplněný cíl v podobě postupu do vyšší soutěže. V tomto utkání jsme nepodali dobrý výkon, ale kdo někdy hrál takto náročný zápas, tak pochopí. Atmosféra po zápase v kabině byla nepopsatelná," řekl k tomu hlavní trenér. Dorost, ale ještě nekončí. S největší pravděpodobností nastoupí v sobotu 15.6.2024 od 16.30 hodin v Batelově v rámci I. B třídy mužů.

Hned v 1. minutě po levé straně naběhl Šimon Povolný, a z hranice vápna mohl otevřít skóre, ale branka nepadla, a po hříchu to byla poslední větší šance Bedřichova v 1. poločase. Poté se hrálo spíše uprostřed hřiště , za mírné převahy hostů , která však k ničemu nevedla.

Několikrát zahrozili i velmi snaživí domácí, kteří si na poslední zápas sezóny užívali. I po změně stran bylo patrné, že s přibývajícím časem je největším soupeřem Bedřichova on sám. Nepřesnost střídala nepřesnost, a když v největší příležitosti Brayan Aguila Leon mířil k tyči, brankář domácích bravurně zakročil.

Jak se blížil konec zápasu, tak hosté pod dojmem, že remíza nic neřeší hru otevřeli, a domácí se dostali do několika nadějných střeleckých šancí a brejků. Bohužel s posledním hvizdem rozhodčího se rozplynula šance stát se mistrem KP Vysočina dorostu pro sezónu 2023-2024. Bedřichov tak po remíze 0-0 obsadil v tabulce 2.místo.

"Paradoxně, s tímto bodovým ziskem by Bedřichov loni vyhrál soutěž, a to i přes to, že se hrálo o 2 zápasy loni více. Rokytnice byla skvělým soupeřem, a postup jí upřímně přeji,  a k 1. místu gratuluji. Tento zápas a jeho výsledek, ale nesmí vůbec zpochybnit , co tato parta dosáhla. 2. místo je obrovským úspěchem, a já osobně jsem velmi hrdý, na to, co tito kluci dokázali.  

Všichni hráči , kteří k tomuto úspěchu Bedřichova pomohli zaslouží obrovský kredit. Až budoucnost ukáže, že skončit na medailové pozici v dlouhodobé části není samozřejmost.  Jsou to velké zkušenosti, dnes to bolí, ale z odstupem času se vše kladně vyhodnotí.

Pětice hráčů : Petr Brnický,  Alex Vašíček,  Jakub Pokorný, Tomáš Pečta a Matěj Zeman přestupuje do kategorie dospělých. Už nyní vím, že v  budoucnu mají v mojí osobě největšího fanouška, ale také největšího kritika," uzavřel hodnocení trenér Votava. 

Telč – Bedřichov 0:0

Sestava : Hubený – Povolný, Poul, Brnický, Kněžínek (65. Pečta) – Vašíček, Tichý, Henzl, Aguila Leon (54. Doskočil), Zeman (65. Šmarda) – Cáha.