Kapitán juniorky Kolman řádil v Třešti: Trenérovi áčka jsem rukavici nehodil

Autor: David Kratochvíl - Neděle, 13. 2024, 09.49 hod.
Třetí vítězství v probíhajícím soutěžním ročníku nejvyšší okresní soutěže zaznamenali v sobotu odpoledne svěřenci trenéra Romana Vyskočila. B-tým dokázal porazit rezervu Třeště vysoko 4:1 (0:1). Všechny branky vítězného týmu vstřelil kapitán juniorky Martin Kolman. "Vítězství jsme už potřebovali. Stejně tak já vstřelené branky, ale že bych tím vytvořil tlak na trenéra A-týmu, to si nemyslím. Tam je potřeba větší pohyb, který už mám přece jen slabší," říká v pozápasovém hodnocení lídr klubové rezervy. 

Čtyřmi vstřelenými brankami na hřišti rezervy Třeště se dotáhl lídra tabulky střelců 8. ligy Petra Bebjaka ze Staré Říše. Martin Kolman byl proto po vítězství šťastný nejen za tříbodový import do tabulky Okresního přeboru, ale také z probuzené gólové potence. "Góly jsem už potřeboval, stejně jako celý mančaft vítězství. Trochu kaňka je ta zbytečná inkasovaná branka v závěru utkání, ale důležité je to, že jsme zapsali vítězství," říká jednoznačně. 

"Zápas asi hodně ovlivnil i fakt, že soupeři hrál souběžně zápas i A-tým. Diváci podle mě viděli útočný fotbal. Moc se nebránilo. V průběhu zápasu jsme si vytvořili dost šancí. Góly nám tam napadali až v druhém poločase. Už v tom prvním jsme měli dostatek šancí na to, abychom zápas rozhodli," míní kapitán bedřichovské rezervy. 

"V minulých zápasech jsem rozhodně neměl tolik šancí jako teď. Bylo by špatně, kdybych se neprosadil, protože těch šancí jsem měl opravdu hodně," říká upřímně. Kolman je v průběhu této sezony často využíván i trenérem A-týmu jako útočník na lavičku. Třeba v posledním kole na půdě rezervy Velké Bíteše se dostal na hřiště v závěru utkání.

"Tímhle střeleckým výkon tlak na áčko asi moc neudělám. Tam už je to přece jen více o pohybu a ten už  mám slabší. Takže si nemyslím, že je to hozená rukavice trenérovi áčka," směje se.  B-tým má za sebou osm odehraných utkání, ve kterých získal 11 bodů za tři výhry a dvě remízy. 

"Před sezonou jsme neměli žádné velké ambice. Asi jsme mohli být v tabulce trošku výš, ale nemyslím si, že je nějak špatně, že jsme tam, kde jsme. Výsledková bilance doma je hodně ovlivněná také tím, že zápasy hrajeme Na Točně, což klukům moc nevyhovuje. Jsme technický mančaft, ale chápu, že na hlavním hřišti je tolik zápasů, že kdybychom tam hráli ještě my, tak už to trávník nevydrží," říká.

Přes hodinu hry hrál v základní sestavě s trenérem A-týmu Janem Göthem, než kouč střídal. "S Honzou hraju vlastně už od žáků, takže jsem na něj jako na spoluhráče zvyklý. Pro mě to změna není. V té chvíli ho na hřišti nevnímáš jako trenéra, ale jako spoluhráče. Navíc u Honzy je jedno, jestli je na lavičce a nebo na hřišti," míní závěrem.