Gólově divoké derby přineslo vítězství na úplně novém pažitu

Autor: David Kratochvíl - Neděle, 18. 2024, 20.35 hod.
Svěřenci trenéra Jana Götha zvládli vítězně i druhý zápas v sezoně. V sobotu odpoledne pokřtili vítězně nový trávník na stadionu v Sokolovské ulici. V derby porazili Luka nad Jihlavou těsně 4:3 (2:0). Přitom ještě na začátku druhého poločasu vedli domácí 3:0. Hosté se hned dvakrát v průběhu druhého poločasu dokázali dotáhnout na rozdíl jediné branky. Přitom skoro půl hodiny dohrávali kvůli vyloučení o deseti. Dvěma brankami se blýskl útočník Václav Pavlíček, který se třemi přesnými zásahy vede průběžnou tabulku střelců druhé nejvyšší krajské soutěže. V příštím kole se představí A-tým na hřišti Dukovan. Zápas na půdě soupeře z Třebíčska má výkop v neděli 25. srpna od 16.30 hodin. 

Lodivod domácích Jan Göth poslal na hřiště navlas stejnou sestavu, která vybojovala vítězství v minulém kole na hřišti Borů. Jen místo Tomáše Bartoně nastoupil Petr Šána. Víc než 45 minut to vypadalo, že si zkušený gólman připíše čisté konto, protože Bedrníci v té době vedli 3:0. Jenže hosté pak dvěma trefami v rozmezí 50. a 52. minuty snížili na 2:3.

Pak sice Pavlíček upravil na rozdíl dvou branek, ale hosté zbraně nesložili. I přesto, že dohrávali od 66. minuty bez bleskově vyloučeného Urbánka, jenže inkasoval dvě žluté karty běh ani ne dvou minut. Přesto Havlín 20 minut před koncem snížil opět na rozdíl jediné branky. Pak mohli dokonce i vyrovnat, ale Vorálek vykopl míč z brankové čáry. 

Pojďme ale pěkně popořádku. Na hostující lavičce opět chyběl kouč Petr Kuchta a s týmem k zápasu vůbec nepřicestoval Mitev a ještě než se hosté na novém trávníku, který prošel od června generální rekonstrukcí, stihli rozkoukat, už prohrávali. 

Po centru Diviše propálil už ve třetí minutě gólmana Chramosta. Jenže gól domácím jakoby spíše ublížil, nedokázali se dostat ke své hře a ve 13. minutě mohlo být srovnáno. První střelu likvidoval Šána a dorážku nepřipustil Tesař. 

Po čtvrthodině hry zkoušel nadvakrát štěstí Pavlíček. Prvně neuspěl s přehozením gólmana a pak ani jeho dorážka hlavou v síti neskončila. Na poslední chvíli defenzíva Louckých odvrátila míč, mířící do brány. 

Po 20 minutách už se důrazný forvard dočkal, když uklidil hlavou míč do sítě po centru z rohu - 2:0. Pak se zastřeloval Roman Diviš, který v 37. minutě také po rohu mířil vedle. Pak stejný hráč z boku nepropálil brankáře. 

Hned po pauze roh hlavou přizvedl Pavlíček a Göth skluzem dorazil míč do sítě - 3:0. Záhy mohl Diviš zvýšit, ale po kličce trefil jen boční síť. Pak přišla už zmíněná dvougólová radost hostí, která odstartovala gólově bohaté derby, které nakonec skončilo těsným vítězstvím domácího mančaftu. 

TJ SOKOL BEDŘICHOV - SK BUWOL METAL LUKA NAD JIHLAVOU 4:3 (2:0)

Branky: 3. Chramosta, 21.,59. Pavlíček, 47. Göth - 50.,70. Havlín, 52. Urbánek. Rozhodčí: Niederle Zdeněk – Žaloudek Patrik, Beneš Tomáš. Hřiště: Bedřichov, Sokolovská-tráva. Diváků: 182.

Sestava Bedřichova: Šána - Tesař (88. Štěpánek), Votava (86. Zeman), Mareš, Vorálek - Homola, Chramosta, Göth, Diviš, Došek (77. Došek) - Pavlíček.