Důležité vítězství trefil hlavou Brnický

Autor: David Kratochvíl - Neděle, 20. 2024, 21.39 hod.

Po třech zápasech bez výhry venku dokázal A-tým opět bodovat na půdě soupeře za tři body do tabulky. Na hřišti nováčka z Telče v neděli odpoledne v rámci 12. kola 6. ligy urval důležité tři body a drží o bod průběžné vedení před Měřínem a Dukovany. Bedrníci vyhráli 2:0 (0:0) po premiérové brance v prvním týmu Petra Brnického, uklidňující trefu přidal záhy Vojtěch Došek.

Domácí ani jednou nevystřelili na bránu. Bedrníci mají po deseti odehraných zápasech při skóre 38:8 nejproduktivnější útok a také nejlepší defenzívu. Svěřenci trenéra Jana Götha nyní mají před sebou poslední tři utkání v rámci podzimní části sezony. Postupně se utkají doma s Bohdalovem, Jemnickem a Herálcem. Zápas s Bohdalovem má výkop v sobotu 26. října ve 14.30 hodin. 

Domácí nastoupili do utkání proti aktuálnímu lídru tabulky s respektem a v hlubokém obranném bloku. Ten se hostům podařilo prolomit hned z prvního založeného útoku po rozehrávce, ale Pavlíčkovu střelu skvěle vytáhl na roh domácí brankář.

Hosté byli dál aktivnějším týmem, domácí hrozili sporadicky, ale na další tutovku se na stadionu čekalo až do 25 minuty, kdy Diviš vypálil ve vápně, ale kapitánův projektil vytěsnil brankář Telče do tyče a posléze poskakující balón ukryl do náručí. 

Deset minut před pauzou natáhl ke střele z 20 metrů Göth, ale jeho střela také skončila na tyči. Domácí se nikam nehnali, a tak to byli zase hosté, kdo mohl proměnit stav skóre. Diviš ale v záklonu hlavou poslal míč mimo tři tyče. 

Až po změně stran se to povedlo. Hlavou po rohu rozvlnil síť Brnický. Dest minut po něm po krásné a rychlé souhře po ose Brnický - Göth - Došek to bylo 2:0 a prakticky bylo po zápase. Domácí se ve zbytku hracího času už se k ničemu nedostali a hosté měli zápas pod kontrolou. 

SK TELČ - TJ SOKOL BEDŘICHOV 0:2 (0:0)

Branky: 48. Brnický, 57. Došek. Rozhodčí: Novák Filip – Kadlec Michal, Bouda Josef. Delegát: Šula Jaroslav. 164 diváků.

Sestava Bedřichova:

Bartoň - Vorálek, Brnický, Mareš, Štěpánek (46. Dvořáček) - Homola (86. Vašíček), Chramosta, Göth, Došek - Diviš - Pavlíček (90. Neuwirth).