Dorostenci triumfovali ve Ždírci, s Lipníkem se bude hrát ve Valči

Autor: David Kratochvíl - Úterý, 10. 2023, 23.55 hod.
Starší dorostenci zabrali. V rámci 8. kola Krajského přeboru dokázali v sobotu dopoledne zvítězit ve Ždírci nad Doubravou vysoko 5:1 a na vedoucí Okříšky ztrácí tři body. V neděli v 10 hodin původně měli dorostenci sehrát utkání s druhým Lipníkem doma, ale došlo ke změně pořadatelství a utkání se odehraje v původním termínu, ale na hřišti ve Valči na Třebíčsku. Oba soupeře dělí v tabulce dva body. 

Hosté nastoupili na perfektním trávníku ve Ždírci nad Doubravou s vědomím, že jen bodový zisk je udrží v boji o čelo tabulky. Po ztrátách s papírově slabšími celky, je čekal těžký soupeř, který ale stejně jako Bedřichov v posledních 2 kolech získal pouhý bod. V dresu hostů se poprvé představili hráči mladšího dorostu Vojta Schwarz a Lukáš Novotný, a oba podali velmi dobrý výkon.

Od začátku utkání bylo poznat, že hosté vedení středovou řadou Henzl – Tichý – Brnický budou mít navrch. Poprvé se hosté radovali v 16. minutě kdy Dan Henzl proměnil pokutový kop. Nutno přiznat přísný pokutový kop. Stejný hráč ve 22. minutě využil své rychlosti a zvýšil na 0:2. 

Bohužel zanedlouho si slabší chvilku vybral Matěj Hubený, a domácí přímo z rohu snížili. Klíčový moment přišel ve 42.minutě kdy výborně zahraný rychlý protiútok na jeden dotek zakončil debutující Vojta Schwarz 1:3.

Ve druhém poločase se herní převaha hostů ještě zvýšila,  a jen výborný výkon Jakuba Nováka v brance domácích držel výsledek na dostřel. V 65. minutě Tomáš Tichý ideálně našel Fandu Doskočila, a ten vstřelil 4 gól hostů.  V 83. minutě zvýšil po střele k tyči Petr Brnický, a protože se neujmula ani jeho další individuální akce, a v závěru neprostřelil brankáře Tobiáš Neruda, tak utkání skončilo 1:5.   

"Vzorové utkání. Takto si představuji výkon týmu na venkovním hřišti, proti silnému soupeři. Poctivý dozadu, dopředu plný nápadu, rychlosti a zakončení. Musím pochválit celý tým, ale dnes udělám výjimku,  a vyzdvihnu i výkon jednotlivců. Před utkáním jsem kritizoval dosavadní výkony Fandy Doskočila, a on mi odpověděl tím nejlepším způsobem, protože podal výborný výkon, a za dnešní výkon musím vyzdvihnout Štěpána Nečadu. Excelentní dozadu, ale s výbornou rozehrávkou," pravil kouč David Votava. 

"V neděli nás čeká Lipník, a před námi je jednoznačný cíl, zopakovat výkon z dnešního zápasu. Malou kaňkou z dnešního utkání je zranění Dana Henzla, které snad nebude vážnějšího charakteru, protože Dan po příchodu z FCV je klíčovým hráčem týmu," uzavřel hodnocení vítězného zápasu lodivod. 

Ždírec nad Doubravou – Bedřichov 1:5 (1:3)

Branky: 16., 22. Henzl (první z pen.), 42. Schwarz, 65. Doskočil, 83. Brnický. Rozhodčí: Bouda Josef. Hřiště: Ždírec nad Doubravou. Diváků: 40.

Sestava Bedřichova:

Hubený – Pečta (62. Novotný), Nečada, Stratil, Kněžínek – Schwarz (62. Šmarda), Tichý, Brnický, Doskočil (72. Neruda) – Henzl – Caha (72. Neubauer)

Autor grafiky titulní fotografie: Facebook / Tatran Ždírec nad Doubravou