Dorostenci si prožili divizní premiéru, mladší vítězně, starší vydřeli bod

Autor: David Kratochvíl - Pondělí, 19. 2024, 22.43 hod.

Dorostenci Bedřichova se o víkendu poprvé představili  v rámci nového ročníku MSD-D. Jejich soupeřem byla FŠ Třebíč, zápasy se odehrály v sobotu na skvěle připraveném hřišti ve Vícenicích na Třebíčsku. Starší remizovali 1:1 a mladší zvítězili 4:0. Podívejte se na video rozhovor s hlavním koučem staršího dorostu Davidem Votavou. 

FŠ Třebíč – Bedřichov starší dorost 1-1 (1-1)

Branka : 31. Stratil

Sestava: Hubený – Povolný , Stratil, Nečada, Kněžínek (73. Lakomý) – Šmarda (71. Lui), Tichý, Henzl, Štefáček, Doskočil – Aguilla Leon (60. Schwarz)

FŠ Třebíč – Bedřichov mladší dorost 0-4 (0-2)

Branky : 25. Silági, 38. Duchoň, 70. Fanta, 81. Doucha

Sestava : Jílek – Novotný, Poul, Schwarz, Ondruš – Fanta (81. Blažek) , Tigran Grigoryan, Arman Grigoryan, Zvolánek, Duchoň (62. Kubát) – Silági (65. Doucha)

Mladší dorost navázal herně i výsledkově na přípravu ve Veselí nad Lužnicí. Domácí sice v první půli měli první šance, ale brankář Jílek vyřešil i největší závary, nebo moment kdy útočník domácích postupoval sám na branku.

Třebíč se snažila o kolmé chytré prostrčení přes střed obrany, ale brankář Bedřichova všechny akce přečetl. Ve 25. minutě se uvolnil na 16m Robin Silági a otevřel skóre utkání 0-1. Ještě lépe bylo ve 38. minutě, kdy Petr Duchoň chytře z úhlu zvyšoval na 0-2.

Po změně stran hosté kontrolovali vývoj zápasu. S přibývajícím časem proměnili i své šance,  nejprve v 70. minutě, kdy se poprvé za Bedřichov trefila nová posila z Velkého Meziříčí Sebastián Fanta (0-3), a následně v 81. minutě upravil na konečných 0-4 Tomáš Doucha.   

Starší dorost nastoupil bez Patrika Cáhy a Jana Neubauera, a od začátku bylo znát, že tato soutěž bude minimálně o třídu rychlejší a náročnější než KP. Domácí si vypracovali územní převahu, byli fotbalovější, ale až do 16. minuty Bedřichov odolával.

V 16. minutě domácí předvedli moderní kolmou akci a Strnad otevřel účet zápasu. Domácí měli po gólu několik šancí na zvýšení náskoku, ale vynikající  Matěj Hubený a obětavost hráčů Bedřichova držela hosty ve hře.

 

Ve 31. minutě vystihl rozehrávku domácích Ondra Stratil, obešel několik hráčů Třebíče, a prudkou ránou k tyči vyrovnal. O dvě minuty poté  mohlo být 1-2, kapitán Tomáš Tichý postupoval ze strany sám na branku, brankář Vejnar (mimochodem odchovanec BM Luka nad Jihlavou) ho vychytal.

Po změně stran se hrálo za trvalé územní převahy domácích, ale z žádné akce ani standartní situace již branka nepadla. Komplikací bylo zranění Daniela Henzla v 85. minutě, po níž hosté dohrávali v deseti, ale velmi dobře organizovaná obrana  Štepánem Nečadou vše zvládla.