Dorostenci mají po Rosicích před sebou ve středu derby s Pelhřimovem

Autor: David Kratochvíl - Úterý, 15. 2024, 08.54 hod.
Starší i mladší dorostenci dokázali v neděli vyhrát divizní zápas v Rosicích. Svěřenci Davida Votavy zvítězili na půdě posledního týmu tabulky 4:1. Mladší dorost udržel na jihu Moravy čisté konto a tým kolem lodivoda Marka Zamazala zapsal další výhru v sezoně. Tentokrát 4:0. Obě naše nejstarší mládežnické kategorie se představí v dalším zápase už ve středu 16. října. Od 13 hodin má výkop zápas kategorie U19. Následně po nich hraje derby s Pelhřimovem na stadionu v Sokolovské ulici také U17, která je momentálně na čtvrtém místě tabulky mladšího dorostu. 

Rosice – Bedřichov U19 1-4 (0-3)

Branky: Pospíchal, Henzl, Zvolánek, Aguila Leon.

Sestava: Hubený – Povolný, Poul, Stratil, Doskočil (Kněžínek) – Pospíchal (Aguila Leon), Tichý, Štefáček, Zvolánek ( Šmarda), Henzl (Svoboda) – Cáha (Neubauer)

"Obrovská úleva, že se nám podařilo poprvé v divizi zvítězit. Pokud jindy nešetřím kritikou, musím i kluky pochválit. Ve velmi chladném, deštivém počasí nechali na hřišti vše, smekám před nimi. Nechci říct, že jsem s výhrou počítal, ale pokud vidím na tréninku takové nasazení a enormní chuť od všech hráčů, tak překvapen nejsem, samozřejmě jsme nováček, některé týmy nás přehrávají, ale Ti kluci si tuto soutěž a respekt zaslouží.

Začátek zápasu byl nervózní, domácí měli první gólovku, nás zachránil Matěj Hubený, ale po 15 minutách jsme hru kontrolovali. Akce na jeden dotek nebo nádherný přímý kop Dana Henzl musel bavit. Škoda pasivity ve 2. poločase, která společně se zjednodušením hry domácích vrátila Rosice do hry. Ve středu dohráváme na Bedřichově utkání s Pelhřimovem. Po včerejším zápase I.A třídy to bude boj na velmi těžkém terénu.

Věříme v bodový zisk, a za kluky mohu slíbit, že pro něj uděláme maximum. Bohužel jsme za včerejší výhru zaplatili ztrátou dalšího hráče, Fanda Doskočil, který na nové pozici pravého obránce podával velmi dobrý výkon bude minimálně 2-3 týdny mimo hru," sdělil po utkání kouč starších dorostenců Bedřichova David Votava.

Rosice – Bedřichov U17 0-4 (0-2)

Branky: Aguila Leon 2, Doucha, Poul

Sestava: Jílek – Kubát, Silagi (Pacholík), Novotný, Schwarz – Fanta (Duchoň), Arman Grigoryan, Zvolánek (Tigran Grigoryan), Pospíchal (Ondruš) – Doucha (Poul), Aguila Leon.