Dorost vyhrál ve Svratce, na čelo ztrácí tři body

Autor: David Kratochvíl - Čtvrtek, 13. 2022, 00.12 hod.
Fotbalisté dorostu Bedřichova zaznamenali v neděli odpoledne důležitou výhru, kterou udrželi kontakt se špičkou tabulky.  V rámci 10. kola Krajského přeboru dorostu zvítězili na půdě Radešínské Svratky a čtyři kola před koncem podzimní části nejvyšší krajské soutěže ztrácí na první místo tři body. 

Bedrníci přitom museli zápas otáčet, protože po čtvrthodině hry prohrávali 0:1. Důležitý moment přišel na konci první půle, kdy se jim podařilo srovnat krok a po devíti minutách druhého dějství výsledek zápasu obrátit ve svůj prospěch. Uklidňující třetí branka v síti domácího celku přišla po hodině hry.

Hosté už konečně zase mohli postavit do branky klasického gólmana, protože od zápasu  s Okříškami nemohl kvůli zranění ze závěru zápasu chytat Matyáš Ondruš a brankář Vítek Povolný do branky pro změnu nemohl kvůli tomu, že si odpykával třízápasový disciplinární trest za vyloučení v zápase proti Ždírci nad Doubravou (1:2).

Dorostence do konce podzimní části soutěže čekají ještě čtyři mistrovská utkání. Ve hře tak je ještě celkem tucet bodů. První tři leží na hřišti Velkého Meziříčí, kde o ně Bedrníci svedou boj v neděli 16. října od 10.15 hodin. 

FK TJ Radešínská Svratka - TJ Sokol Bedřichov 1:3 (1:1)

Branky: 15. Doležal Jakub - 45. Tichý Tomáš, 53. Cáha Patrik, 64. Pokorný Jakub. Rozhodčí: Aleš Janovský. ŽK: Kříž, Rous - Ondruš, Pavlíček, Brnický, Doskočil, Stratil. 100 diváků.

Sestava Bedřichova: Ondruš - Tichý, Pavlíček, Švaříček, Lokvenc (54. Pokorný), Pečta, Brnický, Nečada, Cáha (90. Kálay), Doskočil, Stratil (65. Nováček).