Bedřichovské fotbalové naděje absolvovali olympijský běh a brali medaile

Autor: David Kratochvíl - Sobota, 22. 2024, 11.22 hod.
Zatímco profesionální sportovci v Česku, co se kvalifikovali na olympiádu do Paříže, na svůj start na prestižní akci teprve čekají, fotbalisté TJ Sokol Bedřichov a někteří jejich rodiče už mají svůj olympijský běh za sebou. Akce se konala ve středu odpoledne v Jihlavě. Z fotbalového oddílu se podle trenéra Petra Moláka zúčastnilo 16 hráčů a dalších šest rodinných příslušníků.  Tři rodiče si zaběhli trať dlouhou 4,2 kilometru.

 Nejmladším účastníkem byl Eliáš Frühauf, který na trati dlouhé 0.5km doběhl na druhém místě. U dětí z ročníků 2014 až 2018 jsme měli největší zastoupení 8 kluků. Trať byla dlouhá 1km a naši borci se umístili na 2. místě Jakub Molák a na 3 místě Filip Jakubiček. Další běžci se vešli kompletně do 12. místa. 

V nejstarší kategorii chlapců na trati dlouhé 2km obsadil těsně 4 místo Marek Jakubíček. V dospělých náš klub reprezentoval trenér ml. přípravky Jan Uhlíř a za rodiče Marek Matějíček a paní Fňukalová na trati dlouhé 4,2 kilometry.
"Všem děkujeme za krásnou reprezentaci našeho klubu," říká za všechny Molák.

Start závodu v Jihlavě byl před promítacím plátnem letního kina. Dále se běželo k atletickému stadionu, před ním odbočkou prudce do kopce vlevo, pořád rovně nad amfiteátr. Pak po pěšině dále ke starému vchodu do ZOO, tam  už byla odbočka prudce vlevo podél řeky až zpět zase  k promítacímu plátnu. 

Trasa dětských závodů vedla po asfaltu, trasa dospělého závodu byla už i  po smíšeném povrchu. Všichni, kdo vyběhli na tratě přispěli nejen svým výkonem, ale také finančně na konto České olympijské nadace a tím pádem pomohli dobročinné věci, která zaslouží uznání.