A-tým dokončil sezonu jako tým s nejlepší obranou a vizitkou nej mužstva venku

Autor: David Kratochvíl - Sobota, 22. 2024, 12.18 hod.
Fotbalisté A-týmu dokončili soutěžní ročník 2023/2024 na druhém místě tabulky I. A třídy skupiny B. V nadcházející sezoně, které začne v pořadí 2. kolem 10. a 11. srpna mistrovskými zápasy od 16.30 hodin, se představí v 6. lize mužů - skupině B. Došlo totiž celorepublikově ke sjednocení názvosloví jednotlivých soutěží.

Svěřenci trenéra Jana Götha zaznamenali v 26 odehraných zápasech I. A třídy skupiny B celkem 57 bodů a skončili tak o bod na druhém místě za Šebkovicemi, které tím pádem vybojovaly postup do Krajského přeboru. V loňské sezoně postupovaly do nejvyšší krajské soutěže dva týmy – FŠ Třebíč a rezerva Žďáru nad Sázavou.

Celek z metropole Žďárska obsadil tehdy druhé místo tabulky se ziskem 52 bodů a skóre 53:45. Bedřichov tehdy skončil na osmém místě tabulky se ziskem 39 bodů. A-tým byl navíc bodově nejúspěšnějším mančaftem na půdě soupeřů, když ze 13 zápasů vydoloval 32 bodů – dvakrát remizoval a jen jednou prohrál – v Lukách nad Jihlavou.

Bedrníci měli navíc i nejlepší defenzívu v druhé nejvyšší krajské soutěži, s přesným průměrem jednoho obdrženého gólu na zápas. Kapitán Roman Diviš nastřílel v sezoně 24 branek z 61, kterými klub zatížil sítě soupeře. Na vítěznou dvojici Maleta, Ochrana mu chyběl jeden přesný zásah.

Soupeři A-týmu TJ Sokol Bedřichov v sezoně 2024/2025

Měřín, Dukovany, Jemnicko, Budišov-Nárameč, Luka nad Jihlavou, Velké Meziříčí B, Telč, Herálec /ZR/, Bohdalov, Vladislav, Nedvědice, Bory, Velká Bíteš B.

Pozn. Oficiální termíny zápasů budou známy po losovacím aktivu Krajského fotbalového svazu, který proběhne v pondělí 24. června od 16.30 hodin v kongresovém sále hotelu Tři Věžičky v Jihlavě.