A- tým čeká čeká střet s lídrem tabulky z Měřína

Autor: David Kratochvíl - Úterý, 8. 2024, 07.38 hod.
Svěřenci trenéra Jana Götha se v neděli 13. října v rámci 11. kola 6. ligy představí od 15 hodin doma proti Měřínu. Na stadion v Sokolovské ulici zajíždí ve formě hrající Měřín, který v osmi odehraných zápasech zapsal jen jedinou porážku, a to hned v úvodu druhé nejvyšší krajské soutěže, když podlehl Dukovanům 0:1 a pak už body ztratil jen při remíze 2:2 doma s Herálcem. Takže momentálně drží sedmizápasovou šňůru bez porážky. 

TJ Jiskra Měřín v minulém kole porazila rozdílem třídy nováčka z Telče, když mu doma nadělila porážku 0:7. Nejlepším střelcem týmu je Milan Souček s osmi vstřelenými brankami a hned prakticky za ním se šesti přesnými zásahy nachází Václav Crkal. Tihle dva se tak postarali o víc než polovinu branek svého týmu. Měřín má totiž skóre 25:6. V osmi zápasech získal 19 bodů.

To je o dva body více než aktuálně třetí Bedřichov, který má nejlepší útok v soutěži, protože dokázal vstřelit 33 branek a hned po Měřínu disponuje také druhou nejlepší obranou s průměrem přesně jedné obdržené branky na zápas. Nejlepším střelcem A-týmu je kapitán Roman Diviš, který dokázal konta soupeřů zatížit deseti brankami. 

Zpátky ale do výčtu z tabulek. Bedrníci zatím v domácím prostředí odehráli tři utkání a drží si v nich stoprocentní bilanci při skóre 20:3. Měřín doma ztratil ve čtyřech zápasech s už zmiňovaným Herálcem 2:2, takže získal 10 bodů při skóre 18:3.

Venku ze čtyř zápasů celek ze Žďárska získal 9 bodů při skóre 7:3, takže na cizích hřištích není mančaft tak produktivní jako doma. Bedrníci venku odehráli pět zápasů. Na výhru na soupeřově půdě čekají tři zápasy v řadě. Získali v průběhu sezony zatím osm bodů při aktivním skóre 13:5 za dvě dvě výhry a stejný počet remíz. Jedinou porážku Bedrníci zapsali na půdě juniorky Velkého Meziříčí.