Střelecký prach v Želetavě zvlhnul

Autor: David Kratochvíl - Neděle, 5. 2024, 08.48 hod.
Hned s několika změnami nastoupil A-tým v sobotu odpoledne v rámci 22. kola I. A třídy skupiny B na hřišti Želetavy. Poprvé v sezoně nebyl k dispozici kapitán Roman Diviš, chyběl také stoper Jan Mareš, kvůli disciplinárnímu trestu absentoval Dan Tesař a dlouhodobě na marodce je záložník Šimon Homola. Soutěžní premiéru za první tým si odbyl obránce Petr Barák. Kapitánskou pásku navlékl Jakub Göth, který v poslední vteřině mohl rozhodnout, ale z přímáku orazítkoval jen tyč domácí svatyně. Bedrníci tak potřetí ze čtyř duelů zaznamenali bezbrankový výsledek. V příštím kole hraje A-tým na půdě juniorky Velké Bíteše. Začátek zápasu je v neděli 12. května od 16.30 hodin. 

Hlavní trenér Jan Göth musel při skládání sestavy pro utkání v Želetavě hodně improvizovat, ale na výkonu hostí to nebylo znát. Situace v tabulce velila Bedrníkům hrát na tři body, protože Šebkovice se dostaly do dvoubodového trháku. Jako první měl šanci otevřít skóre Hruška, ale gólman domácích byl proti. 

Za další dvě minuty zkoušel přelobovat brankáře aktivní Göth, ale jeho pokus skončil nad brankou. Hosté hrozili i z rohů. Ideální příležitost měl na hlavě Došek, ale pět minut před pauzou netrefil prostor mezi třemi tyčemi. 

Domácí si vypracovali v průběhu zápasu dvě gólové příležitosti, ale pokaždé se zaskvěl Šána, nejdřív po deseti minutách druhé půle lapil křížnou střelu z rychlého brejku a deset minut před koncem po dalším bleskovém kontru do rozhozené obrany dokázal míč reflexivně vykopnout. 

Hosté měli tlak, územní převahu, ale gól vstřelit nedokázali ani v poslední minutě, kdy střela z přímého volného kopu skončila na pravé tyči želetavské branky. 

SOKOL ŽELETAVA - TJ SOKOL BEDŘICHOV 0:0

Rozhodčí: Zsihovics Tomáš – Beneš Tomáš, Novák Kamil. Delegát: Nováček Ivo. Hřiště: Želetava. Diváků: 100.

Sestava Bedřichova:

Šána - Vorálek (70. Šaroun), Pokorný, Barák, Vodička, Dvořáček (70. Cáha) - Hruška (87. Kulhánek), Neuwirth (57. Štěpánek), Došek, Göth Jakub - Pavlíček.