Derby vítěze nemělo. Diváci na gól čekali marně celý zápas

Autor: David Kratochvíl - Sobota, 13. 2024, 18.11 hod.
Fotbalisté Bedřichova v 19. kole I. A třídy skupiny B v sobotu odpoledne doma remizovali 0:0 s nováčkem soutěže. Luka nad Jihlavou jsou zatím v aktuálním soutěžním ročníku jediným mančaftem, který svěřence Jana Götha pokaždé obral o body. Na podzim doma soubor kolem trenéra Petra Kuchty vyhrál 4:3 a uštědřil Bedrníkům zatím jedinou porážku v soutěži. O další dva body v souboji prvého se třetím mužstvem tabulky dokázali Loučtí obrat "žutočerné" i v odvetě. Mezi oběma mužstvy zůstává devítibodový rozdíl. V neděli 21. dubna se Bedrníci představí od 16 hodin na půdě Borů. Průběžnou tabulku o skóre vedou Šebkovice, které vyhrály doma 1:0 nad Želetavou. 

Svěřenci trenéra Jana Götha se museli v dnešním zápase obejít bez zraněného Šimona Homoly, který je v rekonvalescenci po zranění kotníku v zápase v Herálci. Domácí do derby vstoupili dobře, protože už v osmé minutě mohl poslat Bedrníky Dvořáček po centru Vorálka z pravé strany, ale hlavou mířil nad branku Prchala. 

O dvě minuty později dalším centrem zprava našel ve vápně nabíhajícího Doška Matěj Neuwirth, ale Došek tísněn hostujícím obráncem měl vychýlenou mušku a zamířil těsně vedle levé tyče hostující svatyně. 

Po přestávce mohl gólový účet zápasu otevřít devatenáctigólový Diviš, ale jubilejní zásah nepřidal, protože proti byl hostující gólman a dorážku do sítě neprocpal ani dorážející Vorálek. Fotbalu na hlavní hrací ploše Bedřichova v sobotu odpoledne moc vidět nebylo. Když se žádná ze šancí nenaradila ani ve vypjatém závěru utkání, rozdělili si oba soupeři po bodu. 

TJ SOKOL BEDŘICHOV - SK BUOL METAL LUKA NAD JIHLAVOU 0:0

Rozhodčí: Kůrka Jaroslav – Ryšánek Zbyšek, Tomšů Václav. ŽK: Mareš - Mitev, Kreigsmann, Jícha, Uherek. Hřiště: Bedřichov. Diváků: 320

Sestava Bedřichova: Šána - Štěpánek, Jakub Göth, Vodička, Mareš, Dvořáček - Vorálek (66. Hruška), Došek, Neuwirth, Tesař (66. Pavlíček) - Diviš.